Monday, May 30, 2011

Apa Nak Jadi.. Nak Jadi Apa??

Posted by Ai Am Nor at 8:03 AM
apa nak jadi, apa nak jadi, sampai sekarang tak kawen lagi. Ha.3 ai tak nak ceta pasal kawen ok, ai nak ceta pasal 'nak jadi apa' ataupun senang cakap, cita2..

Post yang lepas ada sebut pasal impian bapak nak ai jadi cikgu.. Ha.3 sian bapak.. Yang tu lepas la, kita lepaskan.. Ai tak nak citer hal keja sekarang. Bukan ai malu dapat keja sekarang ni, mahupun nak berbangga dengan apa yang ai dah kecapi. Rasanya ok la kot korang tau pasal ai stakat yg ttera kat profile he.3 ai syukur ngan apa yang ada sekarang, malahan berasa bertuah sebab ai dapat mrasa 1 kehidupan, (tetiba lak siyes he.3)

Ai jugak penah tulis kat post sebelum ni, tiap2 tahun masa cikgu nak catat rekod penilaian masa skol rendah, ai tak penah letak senarai cikgu sebagai cita2. Nak jadi citer, ni haa ai nak ce citer, masa kecik2 sampai la sekarang ai nak jadi POLIS laaa ha.3. Tak penah cikgu kat skol n kawan2 heran napa nak jadi polis coz diorang pun dah tau asal usul ku keturunan pahlawan ha.3 bapak ku polis, mendidik ai ngan abang2 ai n adik ai disiplin polis.. Dah tu yang sulung pun jadi polis, dah tu plak yang no.2, yang no.3 lak jadi askar.. Naaahhh.. Kan ai dah cakap, ai ada darah pahlawan.. Ha.3 tu la ai cakap, masa kat skol takder nyer kawan2 ai nak mptikaikan cita2 ai..

Yang jadi pesoalannya sekarang, ai dah ada keja sekarang, tapi ai masih tak dapat lupakan cita2 ai.

Last year iklan inspektor kuar kat radio.. Uihhh!! 3 tahun ai tunggu peluang nih, tup2 nak apply kena ada degree.. Punah harapan ai.. Tapi nape tah ai masih lagi nak jadi polis.. He.3

Ni la orang kate, kita merancang, Yang Esa lebih mgetahui.. Kita kadang2 tak nak terima kenyataan bahawa kita tidak ditakdirkan untuk mjadi apa yang kita mahu, tapi kita brusaha untuk apa yang kita mahu.. DIA telah merancang sesuatu yang lebih baik untuk kita..

P/s: bru pas layan Hawaii 5 O, nak pegang pistol..

0 Kemon Komen:

Post a Comment

 

AI AM NOR Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea